Ak chcete v nedeľu pripraviť k obedu aj nejakú sladkú dobrotu, prípadne k vám má zavítať návšteva, pustite sa do prípravy palacinkovej torty. Tejto s plnkou z mascarpone nik neodolá. Dokonca si na nej môžu pochutiť aj osoby, ktoré nemôžu prijímať lepok. Recept prináša Lucka z relácie Pečie celé Slovensko.
Odporúčame: RECEPT: Malinové tiramisu z Pečie celé Slovensko
Suroviny na cesto:
- 400 g gaštanovej múky
- 400 g bezlepkovej múky
- 750 g mlieka
- 5 vajec
- Štipka soli
- 1 vanilkový cukor
- 1 škoricový cukor
- Sódová voda podľa potreby 2-3 dl
- Olej na potretie panvice
Suroviny na plnku:
- 500 g mascarpone
- 400 g creme fraiche
- 500 ml šľahačku 40 %
- 155 g cukor podľa chuti
- Vanilkový cukor
+ 1 lieskovcové praliné a 6 banánov
Jedlý mach:
- 1 vajce
- 100 g hladkej múky
- ½ ČL prášku do pečiva
- 30 g cukor práškový
- 20 g medu
- Zelené potravinové farbivo
Čokoládová obruč:
- 100 g bielej čokolády
- 300 g horkej čokolády
Postup prípravy palacinkovej torty:
- Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiešame, môžeme použiť ponorný mixér. Palacinkovú panvicu potierame jemne olejom a pečieme 30 ks palaciniek.
- Na krém všetko spojíme (okrem praliné a banánov) a vyšľaháme mixérom.
- Každú palacinku potrieme krémom, pokvapkáme praliné a naskladáme pár plátkov banánu. Palacinku zložíme do trojuholníka na ¼ ukladáme do kruhu. Na spodok a vrch použijeme celú palacinku nie poskladanú. Tento postup opakujeme kým neminieme všetky palacinky.
- Ingrediencie na jedlý mach spolu zmiešame a v miske zohrievame v mikrovlnnej rúre 2 minúty.
- Čokoládu na obruč si rozpustíme každú zvlášť. Na podložku najskôr natrieme bielu čokoládu, necháme jemne zatuhnúť. Následne rozotrieme horkú čokoládu, tiež počkáme, kým sa čokoláda zatiahne a potom obtočíme okolo obruči potiahnutej potravinovou fóliou a necháme zatuhnúť. Dozdobíme.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko