Čo hovoríte na kombináciu sladučkej penovej torty a sviežeho ovocia? Tak tú rozhodne musíte vyskúšať. Túto penovú tortu s mascarpone krémom, jahodami a mangom pripravila v relácii Pečie celé Slovensko súťažiaca Dominika. Ak vás čaká návšteva alebo nejaká oslava, tak toto je ten správny dezert, ktorý každý ocení.
Suroviny na cesto:
- 10 bielkov
- 330 g kryštálového cukru
- 1,5 PL pudingového prášku
- 1 PL bieleho vínneho octu
Suroviny na krém:
- 500 g mascarpone
- 500 ml smotanovej šľahačky 33 %
- 2 PL práškového cukru
- 500 g čerstvých jahôd
- 150 ml mangového pyré
Na ozdobenie:
- 600 g bielej čokolády
- 100 g kakaového masla
- Červená farba na čokoládu
Postup prípravy penovej torty:
- Všetky bielky pomaly vymiešame do peny, keď sa začne už vytvárať sneh, pridáme kryštálový cukor. Opäť prešľaháme a pridáme vínny ocot a pudingový prášok.
- Keď bude sneh tuhý, premiestnime do cukrárskeho vrecka a tvarujeme na plech tvar srdca. Môžeme si ho na papier na pečenie vopred predkresliť.
- Dáme do trúby sušiť na 1,5 hod a 110 stupňov.
- Po upečený necháme pootvorené dvierka na trúbe a zatiaľ si pripravíme krém.
- Do mixéra dáme všetky suroviny a zapneme ho. Šľaháme, kým nemáme pevný krém.
- Jahody si nakrájame na malé kúsky a pripravíme si z bielej čokolády lupene. Bielu čokoládu dáme roztopiť v mikrovlnke a dáme ju do cukrárskeho vrecka. Na špičke spravíme malú dierku.
- Na plech si dáme papier na pečenie a vyrobíme si šablónu v tvare listu. Obkreslíme malé lístky na papier a podľa obrysov nanášame bielu čokoládu. Dáme do chladničky stuhnúť.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko