RECEPT: Vanilkové rožky z Pečie celé Slovensko

Blíži sa Veľká noc a s ňou aj veľkonočné pečenie. K tradičným druhom suchého pečiva patria aj vanilkové rožky, na ktorých si najviac pochutia najmä milovníci orechových dobrôt. Tieto tradičné orechové rožky obalené vo vanilkovom cukre si môžte pripraviť podľa receptu z Pečie celé Slovensko. Hor sa do pečenia!

Cesto na vanilkové rožky:

  • 300 g masla
  • 450 g hladkej múky
  • 30 g vanilkového cukru
  • 120 g práškového cukru
  • 270 g mletých vlašských orechov
  • 3 žĺtky

+ práškový cukor a vanilkový cukor na obaľovanie v pomere 1:1

Postup prípravy vanilkových rožkov:

  1. Zmiešajte maslo nakrájané na kocky s cukrami, pridajte preosiatu múku a mleté orechy (TIP – orechy pred mletím upečte na 150 °C do zlatista). Vychladnuté ich pomeľte. Budú mať výraznejšiu chuť.
  2. Na záver pridajte žĺtky a vytvorí sa Vám cesto.
  3. Dajte ho zachladiť, aby sa Vám s ním lepšie pracovalo.
  4. Z vychladnutého cesta si odoberajte menšie kusy. Ten si v rukách spracujte, vlastne ho zohrejete a vytvorte z neho vaľkaním valec. Vaľkajte rovnomerne oboma rukami.
  5. Určte si požadovanú dĺžku a odkrajujte rovnaké kusy, aby vaše rožky boli rovnakej veľkosti. Dodržujte aj rovnakú hrúbku valca.
  6. Rukami dotvorte-zatočte oba konca do tvaru rožka. Ukladajte ich na plech s papierom na pečenie.
  7. Pečte na 170 °C dokým okraje budú jemne zlatisté.
  8. Po vytiahnutí nechajte rožky vychladnúť na plechu. V opačnom prípade sa Vám budú lámať.
  9. Na záver ich obaľte v zmesi vanilkového a práškového cukru zmiešaného v pomere 1:1.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE