Čo si myslíte vy? Akú príchuť majú tieto zelenkavé makrónky vyskladané do vianočného stromčeka? Človek by si mohol pomyslieť, že mätovú či limetkovú. V skutočnosti ale nadchnú fanúšikov malín a bielej čokolády. Dostali ste na ne chuť? Tu je Nadin recept z relácie Pečie celé Slovensko. Hor sa do pečenia!
Suroviny na makrónky:
- 300 g práškový cukor
- 300 g mandľová múka
- 110 až 120 g bielkov
- 300 g cukor krupica (na sirup)
- 70 g vody (na sirup)
- 100 g bielkov (na sneh)
Postup: Práškový cukor a mandľovú múku preosejeme a spojíme so 110 až 120 g bielkov. Hmota musí byť hustá, hladká zmes. Cukor s vodou uvaríme na 118 °C – na bublinu. 100 g bielkov šľaháme do peny, následne za chodu na pomalšie otáčky po stene misy prilievame uvarený cukrový sirup. Šľaháme pri nižšej rýchlosti do vychladnutia. Našľahaný bielok s cukrom a mandľovo-cukrovou hmotou jemne spojíme.
Na pečiaci papier nastriekame hladkou trubičkou malé pusinky, párkrát poklepeme plechom o podložku aby sa z pusiniek uvoľnili veľké vzduchové bublinky. Je možné použiť špáradlo na prepichnutie bubliniek a doladenie tvaru. 45 minút necháme odstáť a vyschnúť. Pri dotyku prstom nesmie hmota lepiť. Pečieme na 155 stupňoch cca 16 minút.
Suroviny na krém:
- 250 g bielej čokolády
- 100 g šľahačky
Postup: Šľahačku necháme takmer zovrieť a zalejeme ňou nadrobno nasekanú čokoládu. Necháme chvíľu postáť a vymiešame. Dáme do chladničky stuhnúť.
Malinová náplň:
- 300 g malinového pyré
- 100 g cukru
- citrónová šťava
Postup: Malinové pyré varíme s cukrom, zredukujeme a na dochutenie pridáme citrónovú šťavu. Necháme v chladničke vychladnúť.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko